7.9.12

Photocall d'aromàtica

Aquestes setmanes hem fet una classe accelerada en conreu d'aromàtiques. Quan les vam transplantar, moltes van prendre les tiges. El tipus de terra, la freqüència del reg, les hores de llum ... tot eren incògnites. Per compensar la nostra inexperiència hem observat molt les plantes i, quan pensàvem que no sobreviurien, van revifar per al nostre gaudiment. 

Menta ( mentha piperita ) i julivert ( petroselium crispum )
Necessitem molta humitat. Segons les condicions concretes s'han de regar més o menys: el clima, les hores de sol, si li toca el vent, si el terra és sorrenc o argilós.
L'alfàbrega (ocimum basilicum) també necessita molta humitat. Desprès de la floració s'ha tornat groga i sospitem que és per un excés d'aigua. L'hem trasplantat a un altre lloc del jardí on el terra es menys compacte, per afavorir el drenatge.  

Espígol (lavandula officinalis) El seu creixement ha estat espectacular. Hem cobert les plantes amb grava per conservar la humitat del terra i poder superar la calor de l'estiu. També es pot fer servir escorça de pi, palla i altres materials naturals que quan es descomponen aporten humus al terra (és la tècnica del mulching). 

Ruda (ruta graveoleis) i sajolida (satureja montana)
Esperàvem la floració de la sajolida entre agost i setembre, però imaginem que consumeix l'energia per sobreviure i treurà flor quan estigui consolidada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada